Franse Federatie van historische audiogidsen

Parijs Audiogids in het Nederlands

Bezoek de omgeving
De FFAGH biedt u audiogidsen die u direct op uw smartphone of met de Android- en iPhone-applicatie kunt gebruiken. Audiogidsen over de grootste monumenten (Eiffeltoren, Panthéon, Sacré Coeur…), musea (Louvre, Orsay,…). Gratis rondleidingen om de Lichtstad te ontdekken of te herontdekken. Cultureel, monumentaal, ongewoon ... Parijs cultiveert een uitzonderlijk erfgoed, tussen geschiedenis en moderniteit.

Om het bezoek te beginnen, een paar essentiële dingen: kijk uit over de stad vanaf de top van de Eiffeltoren op 324 meter hoogte, bewonder de waterspuwers van de Notre-Dame die Victor Hugo dierbaar is, of domineer de hoogste heuvel in Parijs vanaf de Basiliek van het Heilig Hart . Op zichzelf vormen deze monumenten de drie bezoeken waar toeristen de voorkeur aan geven. Niet ver van de Notre-Dame zijn ook de Sainte Chapelle en zijn opmerkelijke glas-in-loodramen een kijkje waard.

Op een steenworp afstand van de Champs-Elysées, het Grand Palais, een immens glas en stenen schip, herbergt prestigieuze tentoonstellingen, en het park Rives de Seine, dat een rustige familiewandeling langs de Seine biedt. De Arc de Triomphe gebouwd door Napoleon biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad.

In het centrum van Parijs is het Louvre, een voormalige koninklijke residentie die tijdens de Revolutie in een museum is veranderd, het meest bezochte museum ter wereld geworden. Het Musée d'Orsay heeft van zijn kant de grootste collectie impressionistische en post-impressionistische schilderijen.

Een andere niet te missen is het Palais Garnier, de rijkelijk versierde gevel en het plafond geschilderd door Marc Chagall. Tot slot biedt een omweg via de begraafplaats Père Lachaise de mogelijkheid om stil te staan ​​bij de graven van vele kunstenaars.


Toeristische kaart - Parijs

Android - download de applicatie gratis op google play iPhone- Download App IOS uit de App Store