Γαλλική Ομοσπονδία Ιστορικών Οδηγοτών

8 πράγματα που πρέπει να δείτε στο Παρίσι οδηγός ήχου στα ελληνικά

Επισκεφθείτε τη γύρω περιοχή
Το FFAGH σας προσφέρει οδηγούς ήχου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας στο smartphone σας ή με την εφαρμογή Android και iPhone. Οδηγοί ήχου για τα μεγαλύτερα μνημεία (Πύργος του Άιφελ, Πάνθεον, Sacré Coeur…), μουσεία (Λούβρο, Ορσέ,…). Δωρεάν ξεναγήσεις για να ανακαλύψετε ή να ανακαλύψετε ξανά την Πόλη του Φωτός. Πολιτιστικό, μνημειώδες, ασυνήθιστο ... Το Παρίσι καλλιεργεί μια εξαιρετική κληρονομιά, μεταξύ ιστορίας και νεωτερικότητας.

Για να ξεκινήσετε την επίσκεψη, μερικά βασικά: παραβλέψτε την πόλη από την κορυφή του Πύργου του Άιφελ σε ύψος 324 μέτρων, θαυμάστε τις γαργκόιλες της Notre-Dame αγαπητές στον Βίκτορ Ουγκό ή κυριαρχήστε στον ψηλότερο λόφο του Παρισιού από τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς . Από μόνα τους, αυτά τα μνημεία αποτελούν τις τρεις επισκέψεις που προτιμούν οι τουρίστες. Δεν απέχει πολύ από τη Notre-Dame, το Sainte Chapelle και τα αξιοσημείωτα βιτρό του αξίζουν επίσης μια ματιά.

Σε απόσταση αναπνοής από τα Ηλύσια Πεδία, το Grand Palais, ένα τεράστιο γυάλινο και πέτρινο σκεύος, φιλοξενεί εκθέσεις υψηλής ποιότητας και το πάρκο Rives de Seine, το οποίο προσφέρει μια ήσυχη οικογενειακή βόλτα κατά μήκος του Σηκουάνα. Η Αψίδα του Θριάμβου που χτίστηκε από τον Ναπολέοντα προσφέρει μια εκπληκτική πανοραμική θέα της πόλης.

Στο κέντρο του Παρισιού, το Λούβρο, μια πρώην βασιλική κατοικία που μετατράπηκε σε μουσείο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, έγινε το πιο επισκέψιμο μουσείο στον κόσμο. Το Μουσείο Orsay, από την πλευρά του, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών πινάκων.

Ένα άλλο απαράδεκτο είναι το Palais Garnier, η πλούσια διακοσμημένη πρόσοψή του και η οροφή του ζωγραφισμένη από τον Marc Chagall. Τέλος, μια παράκαμψη μέσα στο νεκροταφείο Père Lachaise προσφέρει την ευκαιρία να προβληματιστούμε για τους τάφους πολλών καλλιτεχνών.


Τουριστικός χάρτης - 8 πράγματα που πρέπει να δείτε στο Παρίσι

Android - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play iPhone - Λήψη εφαρμογής IOS από το App Store