Franse Federatie van historische audiogidsen

Versterkte stad Carcassonne

Audiogids in het Nederlands


Cet audioguide est en cours de validation

fr    Fortified city of Carcassonne    Befestigte Stadt Carcassonne    Versterkte stad Carcassonne    Castello di Carcassonne    Castillo de Carcassonne    Город-крепость Каркассон    卡尔卡松要塞城市    Cidade fortificada de Carcassonne    Befäst stad Carcassonne    Omvisning i byen Carcassonne    Ufortyfikowane miasto Carcassonne    Οχυρωμένη πόλη της Καρκασόν
Android - download de applicatie gratis op google play iPhone- Download App IOS uit de App Store


 Versterkte stad Carcassonne
Versterkte stad Carcassonne


Het was het begin van het feodalisme: in 1082 riep Bernard Aton Trencavel, burggraaf van Albi, Nîmes en Béziers, zichzelf uit tot burggraaf van Carcassonne ten nadele van het Huis van Barcelona, ​​nadat hij de erfrechten van Carcassés en Razés had gekocht. die niet reageren. Trencavel slaagt erin te winnen. De stad wordt dan verdeeld in 16 châtellenies: een deel van de omheining, meestal bestaande uit 1 of 2 torens, wordt onder de verantwoordelijkheid van een trouwe edelman geplaatst.

Twee steden zijn aan de stad verbonden: Saint-Michel en Saint-Vincent. Carcassonne is in deze periode een welvarende en rijke stad: de doorvoerbelastingen van straatverkopers zijn hoog en bereiken soms de helft van hun producten!

1096: Paus Urbanus II zegent de materialen die zullen worden gebruikt voor de bouw van de kathedraal Saint-Nazaire.

1130: bouw van het kasteel, reparatie van de Gallo-Romeinse muren.

1209 (1 augustus): belegering van Carcassonne door de kruisvaarders (kruistocht tegen de katharen). Na 15 dagen onderwerpt Raimond Roger Trencavel zich aan Simon de Montfort en sterft aan dysenterie in de gevangenis (officiële versie ...).

1240: de zoon van Trencavel wil de stad van zijn vader heroveren, maar zal falen na 24 dagen belegering. De inwoners van het dorp Saint-Vincent werden verbrand wegens verraad. Het dorp zal worden vernietigd.

1248: Carcassonne maakt dus deel uit van het koninklijk domein. Saint-Louis, die geen oorlog meer wilde met lange belegeringen, versterkte Carcassonne door een tweede muur te bouwen. Carcassonne zoals we die kennen is net geboren. Het stelt de inwoners in staat om bij terugkeer een stad buiten de stad te bouwen: er komen 2 parochies: Saint-Vincent en Saint-Michel, ter nagedachtenis aan de 2 steden.

Bezoek de omgeving

France - Occitanie - Aude - Carcassonne