Γαλλική Ομοσπονδία Ιστορικών Οδηγοτών

Οχυρωμένη πόλη της Καρκασόν

οδηγός ήχου στα ελληνικά


Cet audioguide est en cours de validation

fr    Fortified city of Carcassonne    Befestigte Stadt Carcassonne    Versterkte stad Carcassonne    Castello di Carcassonne    Castillo de Carcassonne    Город-крепость Каркассон    卡尔卡松要塞城市    Cidade fortificada de Carcassonne    Befäst stad Carcassonne    Omvisning i byen Carcassonne    Ufortyfikowane miasto Carcassonne    Οχυρωμένη πόλη της Καρκασόν
Android - κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν στο Google Play iPhone - Λήψη εφαρμογής IOS από το App Store


 Οχυρωμένη πόλη της Καρκασόν
Ήταν η αρχή της φεουδαρχίας: το 1082 ο Bernard Aton Trencavel, ο Viscount of Albi, ο Nîmes και ο Béziers, ανακήρυξαν τον εαυτό του Viscount of Carcassonne εις βάρος της Βουλής της Βαρκελώνης, έχοντας αγοράσει τα δικαιώματα κληρονομιάς των Carcassés και Razés που δεν ανταποκρίνονται. Η Trencavel καταφέρνει να κερδίσει. Στη συνέχεια, η πόλη χωρίζεται σε 16 σατένιες: μέρος του περιβλήματος, που αποτελείται γενικά από 1 ή 2 πύργους, τοποθετείται υπό την ευθύνη ενός πιστού ευγενή.

Δύο πόλεις συνδέονται με την πόλη: Saint-Michel και Saint-Vincent. Η Καρκασόν είναι μια ευημερούσα και πλούσια πόλη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου: οι φόροι διαμετακόμισης των πλανόδιων πωλητών είναι υψηλοί, μερικές φορές φτάνουν τα μισά από τα προϊόντα τους!

1096: Ο Πάπας Urban II ευλογεί τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του καθεδρικού ναού Saint-Nazaire.

1130: κατασκευή του κάστρου, επισκευή των γαλλορωμαϊκών τειχών.

1209 (1 Αυγούστου): Πολιορκία της Καρκασόν από τους Σταυροφόρους Μετά από 15 ημέρες, ο Raimond Roger Trencavel υποβάλλει στον Simon de Montfort και πεθαίνει από δυσεντερία στη φυλακή (επίσημη έκδοση ...).

1240: ο γιος του Trencavel θέλει να ξανακερδίσει την πόλη του πατέρα του, αλλά θα αποτύχει μετά από 24 ημέρες πολιορκίας. Οι κάτοικοι του χωριού Saint-Vincent κάηκαν για προδοσία. Το χωριό θα καταστραφεί.

1248: Η Καρκασόν είναι επομένως μέρος της βασιλικής περιοχής. Ο Saint-Louis, που δεν ήθελε πλέον πόλεμο με μεγάλες πολιορκίες, οχύρωσε την Καρκασόν χτίζοντας ένα δεύτερο τείχος. Η Καρκασόν όπως γνωρίζουμε μόλις γεννήθηκε. Επιτρέπει στους κατοίκους, κατά την επιστροφή τους, να χτίσουν μια πόλη έξω από την πόλη: θα υπάρχουν 2 ενορίες: Saint-Vincent και Saint-Michel, στη μνήμη των 2 πόλεων.

Επισκεφθείτε τη γύρω περιοχή

France - Occitanie - Aude - Carcassonne