Franska federationen för historiska audioguider

Befäst stad Carcassonne

ljudguider på svenska


Cet audioguide est en cours de validation

fr    Fortified city of Carcassonne    Befestigte Stadt Carcassonne    Versterkte stad Carcassonne    Castello di Carcassonne    Castillo de Carcassonne    Город-крепость Каркассон    卡尔卡松要塞城市    Cidade fortificada de Carcassonne    Befäst stad Carcassonne    Omvisning i byen Carcassonne    Ufortyfikowane miasto Carcassonne    Οχυρωμένη πόλη της Καρκασόν
Android - ladda ner applikationen gratis på Google Play iPhone- Ladda ner App IOS från App Store


 Befäst stad Carcassonne

Medeltiden

Det är början på feodalismen: 1082 utropar Bernard Aton Trencavel, grevskap Albi, Nîmes och Béziers, sig till grevstaden Carcassonne till nackdel för Barcelonas hus, efter att ha köpt Carcassés och Razés arvsrätt. som inte svarar. Trencavel lyckas vinna. Staden delas sedan upp i 16 châtellenier: en del av inneslutningen, som vanligtvis består av 1 eller 2 torn, placeras under en trogen adels ansvar.

Två städer är knutna till staden: Saint-Michel och Saint-Vincent. Carcassonne är en välmående och rik stad under denna period: transportskatterna för gatuförsäljare är höga och når ibland hälften av sina produkter!

1096: Påven Urban II välsignar materialet som kommer att användas för byggandet av katedralen Saint-Nazaire.

1130: konstruktion av slottet, reparation av de gallo-romerska murarna.

1209 (1 augusti): belägringen av Carcassonne av korsfararna (korståg mot katarerna). Efter 15 dagar lämnar Raimond Roger Trencavel sig till Simon de Montfort och dör av dysenteri i fängelset (officiell version ...).

1240: Trencavels son vill återta sin faders stad men kommer att misslyckas efter 24 dagars belägring. Invånarna i byn Saint-Vincent brändes för förräderi. Byn kommer att förstöras.

1248: Carcassonne är därför en del av det kungliga området. Saint-Louis, som inte längre ville ha krig med långa belägringar, befäste Carcassonne genom att bygga en andra mur. Carcassonne som vi känner till har just fötts. Det gör att invånarna, vid återkomst, kan bygga en stad utanför staden: det kommer att finnas två församlingar: Saint-Vincent och Saint-Michel, till minne av de två städerna.

Besök omgivningen

France - Occitanie - Aude - Carcassonne